Bie­ten­pan­nen­koek­jes

Bieten + pannenkoek = een fijn ontbijtje. Dus met deze pannenkoeken met biet in het beslag heb je dubbel geluk.

(3) waardeer
ontbijt Bieten + pannenkoek = een fijn ontbijtje. Dus met deze pannenkoeken met biet in het beslag heb je dubbel geluk. 12 stuks
2 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • smoothiemaker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de biet, de helft van de bananen, de eieren, kaneel en het vanillearoma in de smoothiemaker en blend tot een beslag.
  2. Verhit ½ el olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 à 3 pannenkoekjes van ca. Ø 8 cm. Draai het vuur laag en bak 6 min. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoekjes eventueel warm onder aluminiumfolie.
  3. Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Smelt de chocolade al roerend.
  4. Snijd de rest van de banaan in dunne plakjes. Verdeel de pannenkoekjes als stapels over borden. Verdeel de bananenplakjes erover en besprenkel met de chocolade.
video

Bie­ten­pan­nen­koek­jes

leuk-snel - 00:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Bietenpannenkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­pan­nen­koek­jes

1
1
  • 250 g gekookte mini rode bieten
  • 1 banaan
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl vanillearoma

Doe de biet, banaan, eieren, kaneel en het vanillearoma in de smoothiemaker en blend tot een beslag.

2
2
  • ½ el arachideolie

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 à 3 pannenkoekjes van ca. Ø 8 cm. Draai het vuur laag en bak 6 min. Keer halverwege.

3
3
  • 1½ el arachideolie

Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoekjes eventueel warm onder aluminiumfolie.

4
4
  • 50 g AH Biologisch extra pure chocolade 72%

Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au bain-marie).

5
5

Smelt de chocolade al roerend.

6
6
  • 1 banaan

Snijd de rest van de banaan in dunne plakjes.

7
7

Verdeel de pannenkoekjes als stapels over borden. Verdeel de bananenplakjes erover en besprenkel met de chocolade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.