bewaar
Quinoasushi met avocado
Quinoasushi met avocado
bewaar

Quinoasushi met avocado

Verrassend, de rijst is vervangen door quinoa met wasabimayonaise.

45 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

30 porties

250 g

rode quinoa

60 ml

sojamelk ongezoet

100 ml

zonnebloemolie

1 el

witte wijnazijn

1 tl

dijonmosterd

1 tl

wasabipaste

½ tl

zout

½

komkommer

2

avocado's

5

norivellen

100 g

zoetzure wortel in pot

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • bamboematje

Verrassend, de rijst is vervangen door quinoa met wasabimayonaise.

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Doe ondertussen de sojamelk, olie, azijn, mosterd, wasabi en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. tot wasabimayonaise. Meng door de afgekoelde quinoa.

2

Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen.

3

Wikkel het bamboematje in vershoudfolie. Leg er een norivel op en verdeel daar een laag quinoa van ½ cm dik over. Laat 4 cm aan de bovenzijde vrij. Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wortel. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken. Maak zo nog 4 rollen. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.

combinatietipLekker met sojasaus en ingelegde gember.

Quinoasushi met avocado

Instructievideo - 01:51 min.