bewaar
Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
bewaar

Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan

Zelf brood maken geeft zo veel voldoening! Geen uren rijzen en kneden, maar al na 15 minuten de oven in.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
81waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

citroen

100 g

Parmigiano Reggiano

100 g

Kalamata-olijven zonder pit

350 g

zelfrijzend bakmeel

300 ml

Bulgaarse yoghurt

1½ tl

zeezout

1 tl

bakpoeder

1 el

olijfolie truffelaroma

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Zelf brood maken geeft zo veel voldoening! Geen uren rijzen en kneden, maar al na 15 minuten de oven in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de kaas en snijd de olijven in ringetjes. Doe het bakmeel, de yoghurt, het zeezout, de bakpoeder en de helft van de olijven met het citroenrasp en de helft van de kaas in een kom. Bestuif je handen met wat bakmeel en kneed het deeg tot een samenhangend deeg.

2

Rol het deeg met de deegroller op een vel bakpapier uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik. Leg de lap met het bakpapier op een bakplaat, bestrooi met de rest van de kaas en de rest van de olijven en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

3

Bestrooi met de rest van het zeezout en besprenkel met de olie.

bewaartipJe kunt het brood 1 dag van tevoren maken tot en met het afbakken van het brood. Laat het helemaal afkoelen en bewaar in een schone theedoek. Verwarm het brood voor het serveren 5 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C en bestrooi met de rest van het zeezout en besprenkel met de olie.

Olijvenbrood met truffelolie en Parmezaan

Instructievideo - 01:48 min.