bewaar
Platbrood en avocadopuree met tahin en olijven
Platbrood en avocadopuree met tahin en olijven
bewaar

Platbrood en avocadopuree met tahin en olijven

Supersimpel, supersnel op tafel en superlekker!

10 min. bereiden
pittig
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eetrijpe avocado's

1

citroen

2

Clementina mandarijnen

4 el

tahin sesampasta

200 g

Kalamata-olijven zonder pit

1 teen

knoflook

8

platbroden

1 snufje

chilivlokken

1 snufje

geroosterd komijnzaad

1 snufje

verse groene kruiden

Supersimpel, supersnel op tafel en superlekker!

Aan de slag

1

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in een kom. Voeg een flinke snuf peper en eventueel zout toe. Knijp het sap van de citroen en clementines erboven uit. Voeg de tahin toe en prak alles tot een halfgrof mengsel.

2

Snijd de olijven grof en doe in de kom. Snijd of rasp de knoflook fijn en voeg toe. Meng alles luchtig. Verhit de platbroden in een droge koekenpan of boven een gasvlam, keer ze met een tang tot ze wat bruine plekken vertonen. Snijd de platbroden in vieren en schep er de avocadopuree op. Bestrooi met wat chilivlokken, geroosterd komijnzaad en wat zachte kruiden.

combinatietipLekker met wat feta.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.