bewaar
Toast met avocadospread, kikkererwten & radijsmix
Toast met avocadospread, kikkererwten & radijsmix
bewaar

Toast met avocadospread, kikkererwten & radijsmix

De pure smaak van de kikkererwten past perfect bij de spread van avocado en feta op toast.

15 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 sneetjes

stevig donker meergranenbrood

225 g

kikkererwten in zak

½ tl

kerrie

½ el

arachideolie

2

eetrijpe avocado's

1

limoen

75 g

feta

150 g

rauwkost radijsmix

1 el

tahin sesampasta

2 el

water

Dit heb je nodig

  • broodrooster

  • staafmixer met hoge beker

De pure smaak van de kikkererwten past perfect bij de spread van avocado en feta op toast.

Aan de slag

1

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de kikkererwten met de kerrie, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin.

2

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Boen de limoen schoon. Pers de vrucht uit. Doe de avocado samen met de feta en een ½ el limoensap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rauwkost radijsmix en kikkererwten erover. Meng de tahin met het water en sprenkel over de toast.