Toast met avo­ca­dospread, kik­ker­erw­ten & ra­dijs­mix

De pure smaak van de kikkererwten past perfect bij de spread van avocado en feta op toast.

(1) waardeer
lunch De pure smaak van de kikkererwten past perfect bij de spread van avocado en feta op toast. 4 personen
1 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de kikkererwten met de kerrie, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Boen de limoen schoon. Pers de vrucht uit. Doe de avocado samen met de feta en een ½ el limoensap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rauwkost radijsmix en kikkererwten erover. Meng de tahin met het water en sprenkel over de toast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6  g
  • natrium 520 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 13-14

Toast met avocadospread, kikkererwten & radijsmix

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toast met avo­ca­dospread, kik­ker­erw­ten & ra­dijs­mix

1
1
  • 8 sneetjes stevige donkere meergranenbroden
  • 225 g kikkererwten in zak

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • ½ tl kerrie
  • ½ el arachideolie

Meng de kikkererwten met de kerrie, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

4
4
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Pers de vrucht uit.

5
5
  • 75 g feta

Doe de avocado samen met de feta en een ½ el limoensap in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 150 g rauwkost radijsmix

Bestrijk de geroosterde sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rauwkost radijsmix en kikkererwten erover.

7
7
  • 1 el tahin sesampasta
  • 2 el water

Meng de tahin met het water en sprenkel over de toast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.