Toast met pes­to, roer­ge­bak­ken spi­na­zie & ei

Een brunch op de planning? Voeg deze rijkbelegde boterham dan zéker toe aan het menu.

(3) waardeer
brunch Een brunch op de planning? Voeg deze rijkbelegde boterham dan zéker toe aan het menu. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water en pel. Snijd elk ei in 4 parten.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en laat de spinazie al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
  3. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en besmeer ze met de pesto. Verdeel de spinazie erover en snijd de sneetjes diagonaal door. Schaaf de Parmezaanse kaas erboven en verdeel vervolgens de eiparten erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 13-14

Toast met pesto, roergebakken spinazie & ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Toast met pes­to, roer­ge­bak­ken spi­na­zie & ei

1
1
  • 4 buiteneieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water en pel. Snijd elk ei in 4 parten.

2
2
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 400 g verse spinazie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en laat de spinazie al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.

3
3
  • 4 sneetjes stevige donkere meergranenbroden
  • 135 g pesto paprika

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en besmeer ze met de pesto. Verdeel de spinazie erover en snijd de sneetjes diagonaal door.

4
4
  • 25 g Parmezaanse kaas

Schaaf de Parmezaanse kaas erboven en verdeel vervolgens de eiparten erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.