bewaar
Paddenstoelen met tijm op toast
Paddenstoelen met tijm op toast
bewaar

Paddenstoelen met tijm op toast

Dit is echt herfst op een broodje. Alleen die kleuren al!

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakken

stevig donker meergranenbrood

300 g

paddenstoelenmix herfst

3

sjalotten

30 g

ongezouten roomboter

10 g

verse platte peterselie

1

citroen

40 g

Pecorino Romano

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Dit is echt herfst op een broodje. Alleen die kleuren al!

Aan de slag

1

Rooster het brood in delen. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm uit de schaal paddenstoelenmix en halveer de grote paddenstoelen. Snijd de sjalotten in ringen van 1 cm breed.

2

Verhit de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, tijm en sjalot 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de peterselie fijn, rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten.

3

Schep de peterselie en het citroenrasp door de paddenstoelen en zet het vuur uit. Verdeel de paddenstoelen over de toast en schaaf de kaas erboven.

combinatietip Lekker bij pompoensoep.

variatietipJe kunt de herfstmix vervangen door AH Paddenstoelen voor pasta. Voeg 1 el gedroogde tijm toe

Paddenstoelen schoonmaken

Instructievideo - 01:30 min.