Win­ter­se tos­ti met spek en ho­ning-mos­terd­saus

Zuurkool op je tosti is zeker het proberen waard!

(0) waardeer
lunch Zuurkool op je tosti is zeker het proberen waard! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 3 min. knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Doe ondertussen de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Rasp de cheddar.
  3. Meng de honing met de mosterd. Besmeer de sneetjes meergranenbrood met de honing-mosterdsaus en verdeel de pancetta, zuurkool en geraspte cheddar erover. Leg de rest van de sneetjes erop en druk stevig aan.
  4. Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter. Verhit een ruime koekenpan (of 2 kleinere) en bak de tosti’s in 6-8 min. goudbruin. Keer halverwege.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 4 g
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 47-48

Winterse tosti met spek en honing-mosterdsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­se tos­ti met spek en ho­ning-mos­terd­saus

1
1
  • 80 g pancetta

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 3 min. knapperig. Keer halverwege.

2
2

Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 125 g verse zuurkool
  • 100 g Cheddar Tophat 48+

Doe ondertussen de zuurkool in een zeef, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Rasp de cheddar.

4
4
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el dijonmosterd
  • 8 sneetjes stevige donkere meergranenbroden

Meng de honing met de mosterd. Besmeer de sneetjes meergranenbrood met de honing-mosterdsaus en verdeel de pancetta, zuurkool en geraspte cheddar erover.

5
5

Leg de rest van de sneetjes erop en druk stevig aan.

6
6
  • 25 g ongezouten boter

Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter.

7
7

Verhit een ruime koekenpan (of 2 kleinere) en bak de tosti’s in 6-8 min. goudbruin. Keer halverwege.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.