Driekleurenwortels
Mooie groente uit de oven, een bijzonder bijgerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g regenboog wortelmix
- 1½ el hazelnootolie
- 1½ el De Zeeuwse Boerin keukenstroop (pot 500 g)
- 1½ tl Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout ( blikje à 80 g)
- ½ tl zout
Keukenspullen
- bakpapier
- bakplaat
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schrap de wortels, verwijder het groen en halveer de wortels in de lengte.
- Meng de olie met de stroop, ras el hanout en het zout. Meng de wortels erdoor.
- Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar. Serveer warm of lauw.
combinatietip:
Lekker bij côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
bewaartip:
Het mengen van de wortels met de marinade kun je 1 dag van te voren doen. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 100 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 150 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Driekleurenwortels
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Driekleurenwortels
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 600 g regenboog wortelmix
Schrap de wortels, verwijder het groen en halveer de wortels in de lengte.
- 1½ el hazelnootolie
- 1½ el De Zeeuwse Boerin keukenstroop
- 1½ tl Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
- ½ tl zout
Meng de olie met de stroop, ras el hanout en het zout. Meng de wortels erdoor.
Verdeel de wortels over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Serveer warm of lauw.
combinatietip:
Lekker bij côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
bewaartip:
Het mengen van de wortels met de marinade kun je 1 dag van te voren doen. Bewaar afgedekt in de koelkast.