bewaar
Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen
Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen
bewaar

Varkensfilet in peper-citroenkorst met pastinaak en peen

De peper-citroenkorst maakt het varkensvlees fris en pittig tegelijk. Met zoet-kruidige groenten.

25 min. bereiden
1 uur oventijd
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

pastinaak

600 g

regenboog wortelmix

1 kg

roodschillige aardappel

5 el

arachideolie

2 el

anijszaad

4 tl

zeezout

525 g

varkensfiletgebraad

½ el

Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

  • vleesthermometer

De peper-citroenkorst maakt het varkensvlees fris en pittig tegelijk. Met zoet-kruidige groenten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en winterpeen. Halveer de pastinaak in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd ze in de lengte in parten.

2

Meng de aardappelen, pastinaak en peen met 3 el olie, de helft van het zeezout en het anijszaad en verdeel over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rooster rond het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege om en wissel de bakplaten om.

3

Bestrijk ondertussen het varkensfiletgebraad met 1 el olie. Meng de rest van het zeezout met de lemon pepper op een bord en rol er het vlees door. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en braad het vlees in 5 min. rondom aan. Neem uit de pan en leg het vlees in de ovenschaal.

4

Braad in het midden van de oven tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 71 °C. Dit duurt ca. 35 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd in plakken en serveer met de groenten.