Wit­te-cho­co­la­de-bloem­kool­pu­ree

De combinatie bloemkool, gorgonzola en witte chocolade levert een rijke, smeuïge puree.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(6) waardeer
bijgerecht De combinatie bloemkool, gorgonzola en witte chocolade levert een rijke, smeuïge puree. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • bakkwast

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de ui en snijd in parten. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook samen met de ui 12 min. in water met zout. Giet af en doe in de keukenmachine. Voeg de gorgonzola dolce en witte chocolade in stukjes toe. Laat even smelten en pureer dan tot een gladde puree. Breng verder op smaak met de nootmuskaat en eventueel zout.
  2. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf linten van de verschillende kleuren wortels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een klein beetje zout. Meng de olijfolie met ras el hanout en bestrijk met behulp van de bakkwast de wortellinten ermee. Rooster de linten 15 min. in het midden van de oven.
  3. Schep de bloemkoolpuree in een schaal en schep de geroosterde wortellinten ernaast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven, besprenkel eventueel met de rest van de olie en serveer.

Tip:

Dit gerecht kun je als bijgerecht serveren, maar als aparte gang komt-ie misschien nog wel beter tot z'n recht. De combinatie bloemkool, gorgonzola dolce en witte chocolade levert een rijke, smeuïge puree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Witte-chocolade-bloemkoolpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­te-cho­co­la­de-bloem­kool­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 250 g bloemkool

Pel de ui en snijd in parten. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook samen met de ui 12 min. in water met zout.

3
3
  • 75 g gorgonzola dolce
  • 50 g witte chocolade

Giet af en doe in de keukenmachine. Voeg de gorgonzola dolce en witte chocolade in stukjes toe. Laat even smelten en pureer dan tot een gladde puree.

4
4
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat

Breng verder op smaak met de nootmuskaat en eventueel zout.

5
5
  • 300 g regenboog wortelmix

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf linten van de verschillende kleuren wortels.

6
6

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een klein beetje zout.

7
7
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

Meng de olijfolie met ras el hanout en bestrijk met behulp van de bakkwast de wortellinten ermee. Rooster de linten 15 min. in het midden van de oven.

8
8

Schep de bloemkoolpuree in een schaal en schep de geroosterde wortellinten ernaast.

9
9
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven, besprenkel eventueel met de rest van de olie en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.