bewaar
Witte-chocolade-bloemkoolpuree
Witte-chocolade-bloemkoolpuree
bewaar

Witte-chocolade-bloemkoolpuree

De combinatie bloemkool, gorgonzola en witte chocolade levert een rijke, smeuïge puree.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

250 g

bloemkool

75 g

gorgonzola dolce

50 g

witte chocolade

¼ tl

gemalen nootmuskaat

300 g

regenboog wortelmix

4 el

extra vierge olijfolie

2 tl

Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

1

citroen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • bakkwast

De combinatie bloemkool, gorgonzola en witte chocolade levert een rijke, smeuïge puree.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de ui en snijd in parten. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook samen met de ui 12 min. in water met zout. Giet af en doe in de keukenmachine. Voeg de gorgonzola dolce en witte chocolade in stukjes toe. Laat even smelten en pureer dan tot een gladde puree. Breng verder op smaak met de nootmuskaat en eventueel zout.

2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf linten van de verschillende kleuren wortels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met een klein beetje zout. Meng de olijfolie met ras el hanout en bestrijk met behulp van de bakkwast de wortellinten ermee. Rooster de linten 15 min. in het midden van de oven.

3

Schep de bloemkoolpuree in een schaal en schep de geroosterde wortellinten ernaast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven, besprenkel eventueel met de rest van de olie en serveer.

algemeenDit gerecht kun je als bijgerecht serveren, maar als aparte gang komt-ie misschien nog wel beter tot z'n recht. De combinatie bloemkool, gorgonzola dolce en witte chocolade levert een rijke, smeuïge puree.