bewaar
Gevulde zoete puntpaprika's met spitskoolsalade
Gevulde zoete puntpaprika's met spitskoolsalade
bewaar

Gevulde zoete puntpaprika's met spitskoolsalade

Even stampen, even in de oven en klaar is je groentegerecht!

25 min. bereiden
25 min. oventijd
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kikkererwten in blik

15 g

verse koriander

1

citroen

2 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout

7 el

extra vierge olijfolie

4

zoete puntpaprika's

15 g

verse munt

100 g

ongezouten frisse cranberrymix

300 g

gesneden spitskool

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • bakpapier

Even stampen, even in de oven en klaar is je groentegerecht!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Doe de kikkererwten, koriander, ras el hanout, 3 el olie en het sap van ½ citroen in een kom. Stamp met de pureestamper tot een grove puree (of prak met een vork). Breng op smaak met peper en zout.

2

Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, laat de steelaanzet zitten. Vul de paprika’s met het kikkererwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

3

Snijd ondertussen de munt fijn en hak de cranberrymix grof. Meng de rest van de olie, 4 el citroensap, de munt, cranberrymix en spitskool tot salade. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gevulde puntpaprika’s.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.