Ge­vul­de zoe­te punt­pa­pri­ka's met spits­kool­sa­la­de

Even stampen, even in de oven en klaar is je groentegerecht!

(118) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Even stampen, even in de oven en klaar is je groentegerecht! 4 personen
3 118

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Doe de kikkererwten, koriander, ras el hanout, 3 el olie en het sap van ½ citroen in een kom. Stamp met de pureestamper tot een grove puree (of prak met een vork). Breng op smaak met peper en zout.
  2. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, laat de steelaanzet zitten. Vul de paprika’s met het kikkererwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
  3. Snijd ondertussen de munt fijn en hak de cranberrymix grof. Meng de rest van de olie, 4 el citroensap, de munt, cranberrymix en spitskool tot salade. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gevulde puntpaprika’s.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 5  g
  • natrium 400 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde zoete puntpaprika's met spitskoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de zoe­te punt­pa­pri­ka's met spits­kool­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g kikkererwten in blik

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water.

3
3
  • 15 g verse koriander
  • 1 citroen
  • 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout
  • 3 el extra vierge olijfolie

Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Doe de kikkererwten, koriander, ras el hanout, olijfolie en het sap van ½ citroen in een kom.

4
4

Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Stamp met de pureestamper tot een grove puree (of prak met een vork).

6
6
  • 4 zoete puntpaprika's

Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, laat de steelaanzet zitten.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

7
7

Vul de paprika’s met het kikkererwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 15 g verse munt
  • 100 g ongezouten frisse cranberrymix
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 300 g gesneden spitskool

Snijd ondertussen de blaadjes van de munt fijn en hak de cranberrymix grof. Meng de olie, 4 el citroensap, de munt, cranberrymix en spitskool tot salade.

9
9

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gevulde puntpaprika’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.