Quinoa­sa­la­de met pom­poen en gor­gon­zo­la dol­ce

Quinoa, gorgonzola en pompoen: dat is echt een feestelijk trio.

(3) waardeer
bijgerecht Quinoa, gorgonzola en pompoen: dat is echt een feestelijk trio. 8 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de uien en snijd in halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de ui op laag tot middelhoog vuur in 30 min. donker, zacht en zoet. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Doe ondertussen de pompoenblokjes in de ovenschaal en meng met de rest van de zonnebloemolie, de baharat en eventueel zout. Bak de pompoen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep na 15 min. een keer om.
  3. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal. Meng de ui en pompoen erdoor. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Besprenkel met de rodewijnazijn en olijfolie en schep om. Verdeel de gorgonzola dolce erover. Deze salade is zowel lauwwarm als koud lekker.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je 1 dag vooraf maken. Dan trekken alle smaken lekker in. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met pompoen en gorgonzola dolce

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met pom­poen en gor­gon­zo­la dol­ce

1
1
  • 500 g rode uien

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de uien en snijd in halve ringen.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de ui op laag tot middelhoog vuur in 30 min. donker, zacht en zoet.

3
3

Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 800 g koelverse pompoenblokjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix

Doe ondertussen de pompoenblokjes in de ovenschaal en meng met de zonnebloemolie, de baharat en eventueel zout.

5
5

Bak de pompoen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep na 15 min. een keer om.

6
6
  • 200 g driekleurenquinoa

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal. Meng de ui en pompoen erdoor.

7
7
  • 30 g verse krulpeterselie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie

Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Besprenkel met de rodewijnazijn en olijfolie en schep om.

8
8
  • 150 g gorgonzola dolce

Verdeel de gorgonzola dolce erover. Deze salade is zowel lauwwarm als koud lekker.

bereidingstip:

Dit gerecht kun je 1 dag vooraf maken. Dan trekken alle smaken lekker in. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.