bewaar
Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter
Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter
bewaar

Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter

Zalm en croûte maken is heel makkelijk met een grote plak vers bladerdeeg.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
311waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

80 g

jonge bladsla met babyspinazie

2 el

groene olijven gevuld met citroen in blik

13 g

verse bieslook

270 g

rol vers bladerdeeg

650 g

verse zalmfilet

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Zalm en croûte maken is heel makkelijk met een grote plak vers bladerdeeg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de sla, olijven en bieslook in de keukenmachine en maal grof. Meng in een kommetje met de boter en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

2

Rol het bladerdeeg uit en halveer in de breedte. Leg 1 helft op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalm in het midden op het deeg en bestrijk de zalm royaal met de kruiden-olijvenboter.

3

Klop het ei los. Bestrijk het deeg rondom de zalm met wat ei. Bedek de zalm met de andere helft van het bladerdeeg. Zorg dat de randen van het deeg aansluiten en druk ze goed aan. Kerf met een mes kleine gaatjes in de bovenkant van het deeg.

4

Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de zalm in ca. 25 min. goudbruin en gaar in de oven.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.