bewaar
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
bewaar

Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges

Twee soorten gerookte vis in één prachtig voorgerecht. Zeker niet moeilijk te maken en zowel lauwwarm als koud lekker.

20 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

verse groene asperge

2

middelgrote eieren

15 g

verse dragon

1 pak

vers kwartet van gerookte vis

450 g

verse aardappelpuree met boter

50 ml

olijfolie citroen

Dit heb je nodig

  • magnetron

  • portioneerring (Ø 7 cm)

Twee soorten gerookte vis in één prachtig voorgerecht. Zeker niet moeilijk te maken en zowel lauwwarm als koud lekker.

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips 2½ min. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2

Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

3

Snijd de dragon fijn en de forel uit de proeverij in stukjes. Meng de helft van de dragon met de forel door de puree. Dek af met vershoudfolie en verwarm 5 min. op 750 watt in de magnetron.

4

Meng ondertussen de rest van de dragon door de olie. Maak met de portioneerring op 4 bordjes een portie puree.

5

Leg een plakje gerookte heilbot uit de proeverij en ½ ei erop. Verdeel de aspergetips eromheen. Besprenkel met de dragonolie en bestrooi met peper. Lekker!

tip

algemeenGebruik de makreel uit de proeverij als luxe lunch op een broodje (bijv. AH Excellent Pistolet) met babyboerenkool, tomaat en pesto.

variatietipJe kunt de dragon ook vervangen door 1 bakje platte peterselie (20 g).

bewaartipJe kunt stap tot en met het halveren van de gekookte eieren een dag van tevoren maken, en de dragon en forel een dag van tevoren snijden. Maak dan ook alvast de dragonolie. Bewaar afgedekt in de koelkast.

serveertipServeer de gerookte zalm uit de proeverij op toastjes. Lekker met crème fraîche, zalmeitjes (potje 50 g), een takje dille en een paar druppels citroensap.

Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges

Instructievideo - 01:39 min.