bewaar
Zalmtaart
Zalmtaart
bewaar

Zalmtaart

15 min. bereiden
35 min. oventijd
150waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

226 g

roze zalm in blik

465 g

geroosterde rode paprika's in pot

15 g

verse peterselie

5

middelgrote eieren

100 ml

koksroom

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm, doorsnede 25 cm

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Laat de zalm uitlekken, verwijder de graatjes en verdeel in stukjes. Laat de paprika's uitlekken en snijd in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los met de room, peterselie, peper en zout.

2

Vet de vorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verdeel de zalmstukjes en paprikareepjes over de bodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar en lichtbruin.

tip

combinatietipLekker met ijsbergsla en balsamico-dressing.