Spaanse aardappeltortilla met bacon

150 kcal

15 min. bereiden, 25 min. oventijd

2.9/5

(182)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)


Feestelijke buffetten en borrelhapjes - Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bacon in reepjes, de knoflook in dunne plakjes en de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon ca. 1 min. zachtjes. Voeg de ui en de knoflook toe en laat alles ca. 2 min. zachtjes fruiten.

  2. Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in reepjes. Klop in een kom de eieren los met peper en zout. Schep de aardappel, paprika en het uimengsel erdoor. Vet de springvorm in. Schep het aardappelmengsel erin en strijk de bovenkant glad.

  3. Bak de aardappeltortilla in het midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Snijd de peterselie fijn. Verwijder de rand van de springvorm en schuif de tortilla op een schaal. Snijd in punten en bestrooi met de peterselie.

  • bereidingstipNiet te koud: Spaanse aardappeltortilla is ook lauwwarm of op kamertemperatuur lekker, dus je kunt deze tortilla ook van tevoren bereiden en dan laten afkoelen. Serveer de tortilla niet te koud, dan gaat er veel van de smaak verloren.

Wat vond je van dit recept?

Spaanse aardappeltortilla met bacon

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig