Aard­ap­pel­tor­til­la to­maat en to­nijn

Makkelijk eenpansgerecht uit de oven.

(53) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Makkelijk eenpansgerecht uit de oven. 4 personen
2 53

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenvaste koekenpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de uien in halve ringen. Meng in een kom de aardappelpartjes, paprika, tonijn, zongedroogde tomaat en uienringen met de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de olie op hoog vuur in de ovenvaste koekenpan en schep het eimengsel erin. Bak ca. 15 min. in de oven, waarvan de laatste 2 min. op de grillstand.

combinatietip:

Lekker met rucola.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 1.365 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappeltortilla tomaat en tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­tor­til­la to­maat en to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 295 g geroosterde rode paprika's in pot
  • 370 g tonijnstukken in water
  • 2 rode uien

Laat de paprika uitlekken en snijd in repen. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de uien in halve ringen.

3
3
  • 450 g Provençaalse aardappelpartjes
  • 130 g zongedroogde tomaten in pot
  • 6 middelgrote eieren

Meng in een kom de aardappelpartjes, paprika, tonijn, zongedroogde tomaat en uienringen met de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie op hoog vuur in de ovenvaste koekenpan en schep het eimengsel erin. Bak ca. 15 min. in de oven, waarvan de laatste 2 min. op de grillstand.

combinatietip:

Lekker met rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.