bewaar
Bagel met tonijn en kaas
Bagel met tonijn en kaas
bewaar

Bagel met tonijn en kaas

Tonijn en kaas gaan verrassend goed samen. Heerlijk warm op een bagel uit de oven.

15 min. bereiden
3 min. oventijd
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

370 g

tonijnstukken in water

3 el

mayonaise

4

voorgebakken bagels

50 g

cheddar

300 g

gemengde sla

1

venkelknol

150 g

semi-zongedroogde tomaten

4 el

olijfolie citroen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Tonijn en kaas gaan verrassend goed samen. Heerlijk warm op een bagel uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in dunne ringen. Leg 10 min. in een kom met water, zodat de smaak minder scherp wordt. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met 2/3 van de mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd de bagels horizontaal doormidden en besmeer de onderste helft met het tonijnmengsel. Rasp de kaas en strooi een deel over de tonijn. Verdeel de rest van de kaas over de snijkant van de andere helft. Leg alle helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 3 min.

3

Meng ondertussen de sla, venkel, tomaten, olie en de rest van de mayonaise in een kom. Laat de ui uitlekken in een zeef en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bagels uit de oven. Verdeel een deel van de salade over de onderste helften. Leg de bovenste helft erbovenop. Serveer de rest van de salade erbij.

tip

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.