Bloem­kool­qui­che met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

Quiche die je van tevoren kan maken. Handig voor een picknick of lunch de volgende dag!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 645 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(5) waardeer
hoofdgerecht Quiche die je van tevoren kan maken. Handig voor een picknick of lunch de volgende dag! 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom en meng de kaas erdoor.
  2. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grote exemplaren in vieren. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in reepjes. Laat de tonijn uitlekken en meng door de paprikareepjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over het bladerdeeg en verdeel het paprika-tonijnmengsel erover. Giet het ei-kaasmengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. bruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Tip:

Deze quiche is zowel warm als koud lekker. Je kunt 'm 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Bloem­kool­qui­che met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

recipevideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­qui­che met to­nijn en ge­gril­de pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 rol vers bladerdeeg

Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg.

3
3
  • 100 g cheddar
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom

Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom en meng de kaas erdoor.

4
4
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes

Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grote exemplaren in vieren.

5
5
  • 465 g geroosterde gele paprika's in pot
  • 160 g tonijn in olijfolie

Laat de paprika’s uitlekken en snijd in reepjes. Laat de tonijn uitlekken en meng door de paprikareepjes.

6
6

Verdeel de bloemkoolroosjes over het bladerdeeg en verdeel het paprika-tonijnmengsel erover.

7
7

Giet het ei-kaasmengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. bruin en gaar.

8
8

Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.