bewaar
Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika
Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika
bewaar

Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika

Quiche die je van tevoren kan maken. Handig voor een picknick of lunch de volgende dag!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

270 g

vers bladerdeeg

100 g

cheddar

4

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

400 g

koelvers bloemkoolroosje

465 g

geroosterde gele paprika's in pot

160 g

tonijn in olijfolie

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Quiche die je van tevoren kan maken. Handig voor een picknick of lunch de volgende dag!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom en meng de kaas erdoor.

2

Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grote exemplaren in vieren. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in reepjes. Laat de tonijn uitlekken en meng door de paprikareepjes. Verdeel de bloemkoolroosjes over het bladerdeeg en verdeel het paprika-tonijnmengsel erover.

3

Giet het ei-kaasmengsel erover. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. bruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

tip

algemeenDeze quiche is zowel warm als koud lekker. Je kunt 'm 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bloemkoolquiche met tonijn en gegrilde paprika

Instructievideo - 00:34 min.