bewaar
Zalm-ricottataart
Zalm-ricottataart
bewaar

Zalm-ricottataart

Goudbruin met een krokante korst.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

418 g

roze zalm in blik

1½ el

verse majoraan

250 g

ricotta

2

middelgrote eieren

1 mespunt

citroenpeper

4

Tasty Tom trostomaten

1

koelvers quiche bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Goudbruin met een krokante korst.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor 200 °C. Laat de zalm goed uitlekken. Snijd de majoraan fijn. Roer in een kom de ricotta los met de helft van de eieren en roer de majoraan en citroenpeper erdoor. Snijd de tomaat in blokjes. Verdeel de uitgelekte zalm in kleine stukjes. Schep de zalm en de tomaten luchtig door de ricotta.

2

Spreid de plak bladerdeeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling op de helft van het deeg en houd een rand van ca. 2 cm vrij. Klop de rest van de eieren los. Bestrijk de vrijgehouden rand met ei en sla het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met ei.

3

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

combinatietipLekker met een salade met rucola en pestodressing.

variatietipLaat bij gebruik van bladerdeeg uit de diepvries de plakjes elkaar overlappen. Varieer met kruiden: koriander en komijn bijvoorbeeld of basilicum en chilipeper.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.