Hartige courgettetaart met zalm
De roomkaas met knoflook en kruiden geeft deze quiche een zachte smaak.
8 ingrediënten
Aan de slag
Laat de bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgettes snijd in blokjes. Pel en snipper de ui.
Verhit olie in een braadpan en bak de courgette en ui ca. 5 min. zachtjes. Laat de zalm uitlekken en verwijder het kraakbeen en vel. Meng de zalm en roomkaas met de groenten. Klop de eieren los met zout en peper. Bekleed de ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik de bodem in met de vork en bestrooi met bloem.
Verdeel het courgette-zalmmengsel over de bodem. Schenk de eieren erover. Bak de taart in midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Hartige courgettetaart met zalm
De roomkaas met knoflook en kruiden geeft deze quiche een zachte smaak.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Laat de bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgettes snijd in blokjes. Pel en snipper de ui.
Verhit olie in een braadpan en bak de courgette en ui ca. 5 min. zachtjes. Laat de zalm uitlekken en verwijder het kraakbeen en vel. Meng de zalm en roomkaas met de groenten. Klop de eieren los met zout en peper. Bekleed de ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik de bodem in met de vork en bestrooi met bloem.
Verdeel het courgette-zalmmengsel over de bodem. Schenk de eieren erover. Bak de taart in midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
2 courgettes
1 ui
2 el zonnebloemolie
418 g wilde zalm in blik
150 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
3 middelgrote eieren
1 el tarwebloem
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 26 cm)