bewaar
Hartige courgettetaart met zalm
Hartige courgettetaart met zalm
bewaar

Hartige courgettetaart met zalm

De roomkaas met knoflook en kruiden geeft deze quiche een zachte smaak.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
292waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

2

courgettes

1

ui

2 el

zonnebloemolie

418 g

wilde zalm in blik

150 g

roomkaas knoflook & fijne kruiden

3

middelgrote eieren

1 el

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 26 cm)

De roomkaas met knoflook en kruiden geeft deze quiche een zachte smaak.

Aan de slag

1

Laat de bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgettes snijd in blokjes. Pel en snipper de ui.

2

Verhit olie in een braadpan en bak de courgette en ui ca. 5 min. zachtjes. Laat de zalm uitlekken en verwijder het kraakbeen en vel. Meng de zalm en roomkaas met de groenten. Klop de eieren los met zout en peper. Bekleed de ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik de bodem in met de vork en bestrooi met bloem.

3

Verdeel het courgette-zalmmengsel over de bodem. Schenk de eieren erover. Bak de taart in midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.