Har­ti­ge taart (tor­ta pas­qua­li­na)

Deze spinazietaart wordt in Italië al eeuwenlang gegeten met Pasen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 875 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(9) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze spinazietaart wordt in Italië al eeuwenlang gegeten met Pasen. 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
  • bakkwast

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de helft van de olie op middelhoog vuur in een wok of hapjespan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Doe de spinazie in een vergiet, druk het vocht eruit met een houten lepel en laat afkoelen.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Snijd de spinazie fijn en meng met de ui en knoflook. Rasp de Parmezaanse kaas. Klop 4 eieren los in een kom en meng met de ricotta en nootmuskaat. Roer de Parmezaanse kaas en het spinaziemengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol ⅔ van het bladerdeeg met de deegroller uit tot een lap van 42 x 30 cm. Bekleed de springvorm hiermee. Maak de deegranden nat. Verdeel het spinaziemengsel over het deeg en breek 5 eieren erboven. Rol de rest van het deeg met de deegroller verder uit ter grootte van de vorm. Leg over het spinaziemengsel met de rauwe eieren. Vouw de randen terug. Klop het laatste ei in een kommetje los met het water. Bestrijk hiermee het bladerdeeg met behulp van de bakkwast.
  4. Bak de taart in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Neem uit de oven, laat 10 min. afkoelen, verwijder dan de vorm en serveer de taart lauwwarm of op kamertemperatuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 31 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Hartige taart (torta pasqualina)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart (tor­ta pas­qua­li­na)

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 600 g verse spinazie

Verhit de olie op middelhoog vuur in een wok of hapjespan. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

3
3

Doe de spinazie in een vergiet, druk het vocht eruit met een houten lepel en laat afkoelen.

4
4
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el milde olijfolie

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min.

5
5

Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

6
6

Snijd de spinazie fijn en meng met de ui en knoflook.

7
7
  • 100 g Parmigiano Reggiano
  • 4 middelgrote eieren
  • 500 g ricotta
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los in een kom en meng met de ricotta en nootmuskaat.

8
8

Roer de Parmezaanse kaas en het spinaziemengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 180 g vers bladerdeeg

Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het bladerdeeg met de deegroller uit tot een lap van 42 x 30 cm.

10
10

Bekleed de springvorm hiermee.

11
11
  • 5 middelgrote eieren

Maak de deegranden nat. Verdeel het spinaziemengsel over het deeg en breek de eieren erboven.

12
12
  • 90 g vers bladerdeeg

Rol de rest van het deeg met de deegroller verder uit ter grootte van de vorm. Leg over het spinaziemengsel met de rauwe eieren.

13
13

Vouw de randen terug.

14
14
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el water

Klop het laatste ei in een kommetje los met het water. Bestrijk hiermee het bladerdeeg met behulp van de bakkwast.

15
15

Bak de taart in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt.

16
16

Neem uit de oven, laat 10 min. afkoelen, verwijder dan de vorm en serveer de taart lauwwarm of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.