bewaar
Hartige taart met aardappel en pompoen
Hartige taart met aardappel en pompoen
bewaar

Hartige taart met aardappel en pompoen

We gaan weer hartige taart maken! Deze keer met plakjes aardappel en pompoen, die je in een vulling van ricotta, salie en uien steekt. Zo mooi en lekker is budgetproof!

30 min. bereiden
50 min. oventijd
10 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7 plakjes

diepvries bladerdeeg

2

middelgrote uien

4 el

milde olijfolie

1 el

tarwebloem

1 el

paneermeel

600 g

flespompoenen

500 g

vastkokende aardappelen

10 g

verse salie

250 g

ricotta

3

witte scharreleieren

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • springvorm (Ø 24 cm, ingevet)

  • dunschiller

  • mandoline

  • aluminiumfolie

We gaan weer hartige taart maken! Deze keer met plakjes aardappel en pompoen, die je in een vulling van ricotta, salie en uien steekt. Zo mooi en lekker is budgetproof!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Snipper de uien. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 10 min. op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur.

2

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, zonder papiertjes ertussen en rol op een licht bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 30 cm. Bekleed de springvorm ermee en zorg voor een opstaande rand van 3 cm. Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.

3

Schil de pompoen met een dunschiller en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Schil de aardappelen. Snijd de pompoen en aardappelen met een mandoline in flinterdunne plakjes. Doe in een kom en schep om met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Pluk de blaadjes van de takjes salie en snijd ze fijn. Roer de ricotta los met de eieren, salie en uien en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de ricottavulling over de bodem van de taart.

5

Zet de aardappel- en pompoenplakjes in 2 cirkels, rechtop in de vulling. Bak de taart in ca. 50-60 min. iets onder het midden van de oven gaar. Bedek na 30 min. met aluminiumfolie. Haal uit de oven en laat de taart 10 min. afkoelen in de vorm.

combinatietipLekker met een groene salade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige taart met aardappel en pompoen

We gaan weer hartige taart maken! Deze keer met plakjes aardappel en pompoen, die je in een vulling van ricotta, salie en uien steekt. Zo mooi en lekker is budgetproof!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig