bewaar
Hartige taart met kip en paprika
Hartige taart met kip en paprika
bewaar

Hartige taart met kip en paprika

De Parmezaanse kaas maakt deze quichebodem extra lekker.

30 min. bereiden
50 min. oventijd
30 min. wachten
190waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

Parmigiano Reggiano

200 g

patent tarwebloem

100 g

ongezouten roomboter

5

middelgrote eieren

1 el

kraanwater

300 g

gerookte kipfilet

1 zak

paprikamix

200 ml

verse slagroom

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • quichevorm (Ø 26 cm)

  • blindbakvulling

  • bakpapier

De Parmezaanse kaas maakt deze quichebodem extra lekker.

Aan de slag

1

Rasp de Parmezaanse kaas op een fijne rasp en doe in een mengkom. Voeg de bloem toe. Snijd de boter in blokjes en doe erbij. Meng tot een kruimelig deeg. Voeg ⅕ van de eieren en het water toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van 30 cm. Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg er een stuk bakpapier op. Doe de blindbakvulling erin. Bak de bodem ca. 15 min. in het midden van de oven.

3

Snijd ondertussen de kipfilet in plakjes en de paprika in reepjes. Doe de rest van de eieren, slagroom, kruiden, peper en eventueel zout in een kom en klop met een garde.

4

Neem de taartbodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel de kip en paprika over de bodem en schenk het ei-roommengsel erover. Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.