bewaar
Mac 'n' cheesemuffins met bloemkool & kip
Mac 'n' cheesemuffins met bloemkool & kip
bewaar

Mac 'n' cheesemuffins met bloemkool & kip

Say cheese! Deze kaasmuffins zien er niet alleen top uit, zo smaken ze ook!

25 min. bereiden
15 min. oventijd
93waarderingen

Ingrediënten

12 porties

200 g

macaroni

1

kleine bloemkool

180 g

Cheddar Tophat 48+

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

200 ml

halfvolle melk

2

middelgrote eieren

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

250 g

gerookte kipfilet

Dit heb je nodig

  • papieren cupcakevormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes

  • staafmixer

Say cheese! Deze kaasmuffins zien er niet alleen top uit, zo smaken ze ook!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 4 min.

2

Rasp ondertussen de kaas. Giet de bloemkool af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat 3 min. garen (roux). Voeg al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen (bechamel).

3

Meng de bloemkoolpuree met de bechamelsaus en voeg 2/3 van de kaas en de eieren toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de macaroni en kip door de bloemkool-kaassaus. Verdeel het mengsel over de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de kaas.

4

Bak de mac ’n cheesemuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven. Haal de cakevormpjes uit de muffinholtes en serveer.

Mac ’n cheesemuffins met bloemkool & kip

Instructievideo - 01:47 min.