Mac 'n' cheesemuffins met bloemkool & kip
Say cheese! Deze kaasmuffins zien er niet alleen top uit, zo smaken ze ook!

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g macaroni
- 1 kleine bloemkool
- 180 g Cheddar Tophat 48+ (kaas, stuk)
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
- 200 ml halfvolle melk
- 2 middelgrote eieren
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 250 g gerookte kipfilet
Keukenspullen
- 12 papieren cupcakevormpjes
- muffinvorm met 12 holtes
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 4 min.
- Rasp ondertussen de kaas. Giet de bloemkool af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat 3 min. garen (roux). Voeg al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen (bechamel).
- Meng de bloemkoolpuree met de bechamelsaus en voeg 2/3 van de kaas en de eieren toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de macaroni en kip door de bloemkool-kaassaus. Verdeel het mengsel over de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de kaas.
- Bak de mac ’n cheesemuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven. Haal de cakevormpjes uit de muffinholtes en serveer.

Mac ’n cheesemuffins met bloemkool & kip
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 220 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 410 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Mac 'n' cheesemuffins met bloemkool & kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mac 'n' cheesemuffins met bloemkool & kip

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verdeel de cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm.

- 200 g macaroni
- 1 kleine bloemkool
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 4 min.

- 180 g Cheddar Tophat 48+
Rasp ondertussen de kaas. Giet de bloemkool af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat 3 min. garen (roux).

- 200 ml halfvolle melk
Voeg al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen (bechamel).

- 2 middelgrote eieren
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Meng de bloemkoolpuree met de bechamelsaus en voeg 2/3 van de kaas en de eieren toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

- 250 g gerookte kipfilet
Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de macaroni en kip door de bloemkool-kaassaus.

Verdeel het mengsel over de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de mac ’n cheesemuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven.

Haal de cakevormpjes uit de muffinholtes en serveer. Lekker!