bewaar
Ovenmacaroni met prei en kaassaus
Ovenmacaroni met prei en kaassaus
bewaar

Ovenmacaroni met prei en kaassaus

Elleboogjes ‘grande’ met zelfgemaakte kaassaus. Knapperig uit de oven.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
263waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni grande

2

preien

250 g

champignons

50 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

250 g

geraspte Cheddar Tophat 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Elleboogjes ‘grande’ met zelfgemaakte kaassaus. Knapperig uit de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen. Maak de champignons met keukenpapier schoon en snijd in kwarten.

2

Verhit ⅖ van de boter in een koekenpan. Bak de champignons 5 min. Voeg de prei toe en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer tot mengsel glad is (roux), laat op laag vuur 5 min. garen tot het lichtbruin kleurt. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat koken tot een gebonden saus. Laat ⅔ van de kaas erin smelten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de macaroni en het groentemengsel in de ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de rest van de kaas en zet ca. 15 min. in het midden van de oven.

tip

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.