bewaar
Broccoli-bloemkoolgratin
Broccoli-bloemkoolgratin
bewaar

Broccoli-bloemkoolgratin

20 min. bereiden
10 min. oventijd
111waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

broccoli

350 g

bloemkool

30 g

tarwebloem

25 g

ongezouten roomboter

300 ml

halfvolle melk

75 g

Parmigiano Reggiano

1 el

dijonmosterd

½ tl

cayennepeper

½ tl

gedroogde nootmuskaat

100 g

Cheddar Tophat 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (18 x 24 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

2

Smelt ondertussen voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Neem de saus van het vuur en breng op smaak met de nootmuskaat, mosterd, cayennepeper en geraspte kaas.

3

Schep de groenten in de ovenschaal en verdeel de saus erover. Snijd de cheddar in plakjes en verdeel deze over de bechamelsaus. Bak in de oven in ca. 10 min. goudbruin.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccoli-bloemkoolgratin

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig