Hartige taart met zwarte knoflook
Hartige taart met kaas, bladerdeeg en best of all: een héle bol knoflook!
Ingrediënten
4 personen
270 g
vers bladerdeeg
1 bol
Balsajo zwarte knoflook
100 g
Pecorino Romano
2 takjes
verse rozemarijn
2
middelgrote eieren
250 g
ricotta
100 ml
verse slagroom
1
citroen
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)
bakpapier
blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de quichevorm in. Rol het verse bladerdeeg uit en bekleed de quichevorm. Snijd het overtollige deeg eraf. Bedek het bladerdeeg met bakpapier dat iets groter is dan de vorm en vul met de blindbakvulling. Bak de bodem ca. 20 min. in het midden van de oven.
Pel ondertussen de tenen knoflook en snijd grof. Rasp de kaas. Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Klop de eieren los met de ricotta en slagroom. Meng vervolgens de knoflook, geraspte kaas en rozemarijn erdoor. Bestrooi met versgemalen peper.
Neem de bodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel de vulling over de bodem en bak de taart nog 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de knoflooktaart.
Hartige taart met zwarte knoflook
Hartige taart met kaas, bladerdeeg en best of all: een héle bol knoflook!

hoofdgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de quichevorm in. Rol het verse bladerdeeg uit en bekleed de quichevorm. Snijd het overtollige deeg eraf. Bedek het bladerdeeg met bakpapier dat iets groter is dan de vorm en vul met de blindbakvulling. Bak de bodem ca. 20 min. in het midden van de oven.
Pel ondertussen de tenen knoflook en snijd grof. Rasp de kaas. Haal de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Klop de eieren los met de ricotta en slagroom. Meng vervolgens de knoflook, geraspte kaas en rozemarijn erdoor. Bestrooi met versgemalen peper.
Neem de bodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel de vulling over de bodem en bak de taart nog 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de knoflooktaart.
bereidingstip:Kun je de knoflook niet makkelijk snijden, maak dan je mes nat.
combinatietip:Lekker met een simpele salade van kropsla en vinaigrette.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)270 g vers bladerdeeg
1 bol Balsajo zwarte knoflook
100 g Pecorino Romano
2 takjes verse rozemarijn
2 middelgrote eieren
250 g ricotta
100 ml verse slagroom
1 citroen
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)
bakpapier
blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)