Quiche met broccoli en gerookte zalm
Broccoliquiche: lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten. In een kwartiertje staat -ie al in de oven.

Advertentie
Ingrediënten
- 270 g vers bladerdeeg
- 6 middelgrote eieren
- 200 g zuivelspread light bieslook
- 600 g broccoli
- 150 g warmgerookte zalmflakes
Keukenspullen
- quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg.
- Klop de eieren en roomkaas met een garde los. Bestrooi met peper. Snijd de broccoli in stukjes van ca. 2 cm. Schil en snijd de steel in dunne plakjes. Verdeel eerst de broccoli over de ovenschaal en schenk vervolgens het eimengsel erover.
- Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 25-30 min. af met aluminiumfolie zodat de quiche niet te donker wordt. Neem uit de oven en verwijder de vorm. Verdeel de zalm erover en serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 30 g
-
koolhydraten 29 g
waarvan suikers 5 g -
vet 37 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 800 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Quiche met broccoli en gerookte zalm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quiche met broccoli en gerookte zalm
- 270 g vers bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg.
- 6 middelgrote eieren
- 200 g zuivelspread light bieslook
Klop de eieren en roomkaas met een garde los. Bestrooi met peper.
- 600 g broccoli
Snijd de broccoli in stukjes van ca. 2 cm. Schil en snijd de steel in dunne plakjes.
Verdeel eerst de broccoli over de ovenschaal en schenk vervolgens het eimengsel erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 25-30 min. af met aluminiumfolie zodat de quiche niet te donker wordt.
- 150 g warmgerookte zalmflakes
Neem uit de oven en verwijder de vorm. Verdeel de zalm erover en serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.