Qui­che met broc­co­li en ge­rook­te zalm

Broccoliquiche: lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten. In een kwartiertje staat -ie al in de oven.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(5) waardeer
hoofdgerecht Broccoliquiche: lekker makkelijk met maar 5 ingrediënten. In een kwartiertje staat -ie al in de oven. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg.
  2. Klop de eieren en roomkaas met een garde los. Bestrooi met peper. Snijd de broccoli in stukjes van ca. 2 cm. Schil en snijd de steel in dunne plakjes. Verdeel eerst de broccoli over de ovenschaal en schenk vervolgens het eimengsel erover.
  3. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 25-30 min. af met aluminiumfolie zodat de quiche niet te donker wordt. Neem uit de oven en verwijder de vorm. Verdeel de zalm erover en serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
maart 2020

Quiche met broccoli en gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met broc­co­li en ge­rook­te zalm

1
1
  • 270 g vers bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg.

2
2
  • 6 middelgrote eieren
  • 200 g zuivelspread light bieslook

Klop de eieren en roomkaas met een garde los. Bestrooi met peper.

3
3
  • 600 g broccoli

Snijd de broccoli in stukjes van ca. 2 cm. Schil en snijd de steel in dunne plakjes.

4
4

Verdeel eerst de broccoli over de ovenschaal en schenk vervolgens het eimengsel erover.

5
5

Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 25-30 min. af met aluminiumfolie zodat de quiche niet te donker wordt.

6
6
  • 150 g warmgerookte zalmflakes

Neem uit de oven en verwijder de vorm. Verdeel de zalm erover en serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.