Geroosterde aubergines met sinaasappeldressing
De aubergines worden in de oven lekker zacht. De sinaasappeldressing geeft een heerlijk frisse smaak

Advertentie
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 5 g verse oregano
- 120 ml traditionele olijfolie
- 2 perssinaasappels
- 2 el kappertjes
- 10 g verse bieslook (bakje 25 g)
- 50 g gezouten pecannoten
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 40 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de aubergines met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Duw de blaadjes oregano in het vruchtvlees. Bestrooi met weinig zout en besprenkel elke helft met 1 el olie. Bak ca. 45 min. in de oven.
- Pers de sinaasappels uit. Kook het sap in een steelpan in tot de helft. Meng het sap met de rest van de olie en de kappertjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de dressing afkoelen.
- Snijd de bieslook fijn en hak de pecannoten grof. Leg de aubergines op een schaal en besprenkel met de dressing. Strooi de noten en bieslook erover. Bon appétit!

Geroosterde aubergines
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 358 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Geroosterde aubergines met sinaasappeldressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde aubergines met sinaasappeldressing

Verwarm de oven voor op 200°C.

- 2 aubergines
Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

Leg de aubergines met de snijkant naar boven in de ovenschaal.

- 5 g verse oregano
- 60 ml traditionele olijfolie
Duw de blaadjes oregano in het vruchtvlees. Bestrooi met weinig zout en besprenkel elke helft met 1 el olie. Bak ca. 45 min. in de oven.

- 2 perssinaasappels
Pers de sinaasappels uit. Kook het sap in een steelpan in tot de helft.

- 60 ml traditionele olijfolie
- 2 el kappertjes
Meng het sap met de olie en kappertjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de dressing afkoelen.

- 10 g verse bieslook
- 50 g gezouten pecannoten
Snijd de bieslook fijn en hak de pecannoten grof.

Leg de aubergines op een schaal en besprenkel met de dressing. Strooi de noten en bieslook erover.

Bon appétit!