bewaar
Hummus met gepofte knoflook
Hummus met gepofte knoflook
bewaar

Hummus met gepofte knoflook

Om een broodje in te dippen: 3x hummus. Een basisrecept, een variant met peper en een met limoen.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
licht pittig
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bol

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

400 g

kikkererwten in blik

2 tl

gemalen komijn

1 tl

zout

40 g

ongezouten cashewnoten

20 g

sesamzaad

2 tl

traditionele olijfolie

2 tl

sesamolie

1

citroen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (10 x 15 cm)

  • keukenmachine

Om een broodje in te dippen: 3x hummus. Een basisrecept, een variant met peper en een met limoen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal 1 teen knoflook uit de bol en houd apart. Snijd het bovenste kapje van de bol en zet hem in de ingevette ovenschaal. Besprenkel met olie en pof de knoflook ca. 45 min. in de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. De knoflook is gaar als de teentjes zacht zijn.

2

Spoel de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken. Schep in de keukenmachine en maal fijn met olie en de komijn. Wip met een mes de gepofte tenen knoflook uit de bol. Laat de machine draaien en voeg de gepofte knoflook, 1/4 van de rauwe knoflook en het zout toe.

3

Maak de sesampasta: maal in de keukenmachine de cashewnoten met het sesamzaad, de olijfolie en sesamolie. Pers de citroen uit. Voeg de sesampasta met het citroensap toe aan de kikkererwtenpuree (hummus). Breng op smaak met peper en zout.

variatietipRasp de groene schil van 1 schoongeboende limoen. Snijd de blaadjes van 8 g koriander fijn. Schep de hummus in een kommetje en meng de koriander en het limoenrasp erdoor. Besprenkel met 2 el olijfolie.

variatietipVerwijder het steeltje en de zaadlijsten van 1 rode peper. Snijd de rode peper in ringetjes. Laat de machine met de hummus draaien en voeg de rode peper toe. Schep in een kommetje, bestrooi met 1 tl cayennepeper en besprenkel met 2 el olijfolie.