Trakteren op het werk

Valt er iets te vieren? Dan is het tijd om te trakteren. Ook op de werkplek, want collega's delen vaak meer dan alleen werk. Er ontstaat een band en als er iets te vieren valt, delen ze dat graag met elkaar. Trakteren op het werk gebeurt dan ook regelmatig. Maar hoe ga je als werkgever en als werknemer om met de verschillende soorten traktaties? En hoe ga je om met trakteren op afstand? Wij geven antwoord op alle vragen!

Zoete traktaties

Bij trakteren denk je gelijk aan gebak, maar er zijn nog meer zoetigheden om te trakteren. Neem bijvoorbeeld kleine gebakjes mee, zoals eclairs en macarons. Zo kan iedereen kiezen wat ze willen.

Ook koekjes zijn populaire traktaties, want met koekjes kan je eindeloos variëren. Denk aan spritsen, bitterkoekjes of andere luxe koeken. Zin om zelf te bakken? Ga voor havermoutkoekjes of chocolate chip cookies met verschillende soorten chocola.

Bekijk koek recepten

Gezonde traktaties

Wil je als organisatie een gezonde levensstijl promoten? Er zijn genoeg feestelijke, maar toch gezonde traktaties om mee te nemen naar het werk. Een leuke gezonde traktatie is bijvoorbeeld vers fruit op een spies.

Zelf wat bakken als gezonde traktatie? Maak bijvoorbeeld mini quiches in cakevormpjes, waarbij je een vlees en vega variant kan maken. Ook kan je zelf een bananenbrood bakken, gezond en erg lekker!

Bekijk meer tips voor gezonde traktaties
Maak van trakteren op het werk een feestje met Albert Heijn!

Hartige traktaties voor bij de borrel

Naast zoete traktaties zullen hartige traktaties ook in smaak vallen bij collega's. Neem verschillende borrelhapjes mee zodat iedereen kan kiezen. Je kan de borrelhapjes kopen of je kan zelf aan de slag gaan in de keuken. Maak bijvoorbeeld bladerdeeghapjes met verschillende vullingen, hartige muffins of een hartige taart.

Hou bij het kopen of maken van traktaties ook rekening met aangepaste diëten door glutenvrije, vega- of veganhapjes te serveren.

Meer lezen?

Gezond lunchen in de pauze

Wat is precies gezond om te eten tijdens de lunch en hoe zorg je voor genoeg variatie? We geven je tips en inspiratie om gezond te lunchen op je werkdag.

Lees meer over gezond lunchen
Biertjes in glazen en flesjes

5 tips voor de (digitale) vrijmibo

Niets zo gezellig als een vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) met collega's. Ook online! En zoveel moeite hoeft de organisatie niet te kosten. Doe inspiratie op voor een succesvolle (digitale) vrijmibo!

Lees meer over de vrijmibo

Tips voor een verantwoorde koffiepauze

Thuis aan het werk of niet, het nemen van een koffiepauze is ontzettend belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je de koffiepauze verantwoord invult? We geven je tips en inspiratie.

Lees meer over de koffiepauze