Trakteren op het werk

Ook op je werkplek is er altijd wel iets te vieren. Maar hoe ga je als werkgever en als werknemer om met de verschillende soorten traktaties? Wij geven antwoord op alle vragen!

Inspiratie en tips voor passende afscheidstraktaties

Na een tijdje op het kinderdagverblijf gezeten te hebben is het zover, de overstap naar de basisschool. Tijd om te trakteren! Met onze tips en ideeën helpen wij met het bedenken van (gezonde) afscheidstraktaties.Bekijk tips en inspiratie voor afscheidstraktaties

Slingers en ballonnen

Dan is het pas echt feest!

Trakteren op het werk doe je zo

Traktatie momenten op het werk

Er zijn tal van mijlpalen waarop er getrakteerd wordt. Van geboorte tot verjaardag en van jubileum tot laatste werkdag. Hoe zorg je dat alles goed verloopt?

Een goed begin is om collega's te vragen te trakteren op een moment waarop veel mensen kunnen aansluiten. Bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze of de vrijmibo.

Gezonde traktaties

Wil je als organisatie een gezonde levensstijl promoten? Er zijn genoeg feestelijke, maar toch gezonde traktaties om mee te nemen naar het werk. Een leuke gezonde traktatie is bijvoorbeeld vers fruit op een spies.

Zelf wat bakken als gezonde traktatie? Maak bijvoorbeeld mini quiches in cakevormpjes, waarbij je een vlees en vega variant kan maken. Ook kan je zelf een bananenbrood bakken, gezond en erg lekker! Bekijk meer tips voor gezonde traktaties.

Hartige traktaties voor bij de borrel

Naast zoete traktaties zullen hartige traktaties ook in smaak vallen bij collega's. Neem verschillende borrelhapjes mee zodat iedereen kan kiezen. Je kan de borrelhapjes kopen of je kan zelf aan de slag gaan in de keuken. Maak bijvoorbeeld bladerdeeghapjes met verschillende vullingen, hartige muffins of een hartige taart.

Hou bij het kopen of maken van traktaties ook rekening met aangepaste diëten door glutenvrije, vega- of veganhapjes te serveren.

Zoete traktaties

Bij trakteren denk je gelijk aan gebak, maar er zijn nog meer zoetigheden om te trakteren. Neem bijvoorbeeld kleine gebakjes mee, zoals eclairs en macarons. Zo kan iedereen kiezen wat ze willen.

Ook koekjes zijn populaire traktaties, want met koekjes kan je eindeloos variëren. Denk aan spritsen, bitterkoekjes of andere luxe koeken. Zin om zelf te bakken? Ga voor havermoutkoekjes of chocolate chip cookies met verschillende soorten chocola.

Hoe weet je of je voor iedereen genoeg hebt?

Weten collega's soms niet hoeveel ze moeten trakteren? Geef ze de tip om een houdbaar extraatje mee te nemen. Bijvoorbeeld een rol koekjes. Als die niet opengaat, kunnen ze hem probleemloos bewaren.

Een ander voordeel van een rol koekjes meenemen, is dat ze geen moeite hoeven te doen om de traktatie te maken. Het is een makkelijke en goedkope oplossing! Net zoals trakteren met een fruitbox of bakjes snoepgroente. Traktaties al vroeg in huis halen? Kies dan voor soesjes en kleine gebakjes uit de diepvries. Deze zijn makkelijk te bewaren en op de dag zelf zijn ze zo ontdooid!