Betaalmogelijkheden als zakelijke klant

Als zakelijke klant heb je verschillende opties om je bestelde boodschappen te betalen. Als standaardmethode betaal je met PIN wanneer je bestelling wordt bezorgd. Wil je liever achteraf betalen? Dat kan met betalen op rekening of via automatische incasso. Daarnaast is er voor grotere organisaties is er een OCI-koppeling mogelijk. Regel hier de aanvraag voor de betaalmogelijkheid die het beste past bij jouw bedrijf. Je aanvraag wordt binnen 5 werkdagen verwerkt.

Let op: voor de opties automatische incasso en betalen op rekening moet er eerst 5 keer met de PIN betaald zijn.

Onze betaalmogelijkheden

Standaard met PIN

Bij bezorging van je zakelijke boodschapen betaal je standaard met PIN aan de deur. Heb je geen zakelijke bankpas? Dan kan je ook gemakkelijk betalen op rekening of via een automatische incasso.

Start gelijk met je bestelling

Op rekening

Vraag betalen op rekening aan en ontvang binnen 5 dagen een bevestiging per e-mail. Hierna ontvang je voortaan een digitale factuur met prijzen excl. btw.

Vraag betalen op rekening aan

Via automatische incasso

Verstuur onderstaand formulier met een kopie van je zakelijke bankpas of een uittreksel van je inschrijving bij de KVK naar klantenservice@ah.nl of naar:

AH Bezorgservice

Postbus 3000

1500 AH Zaandam

Vraag automatische incasso aan

Veelgestelde vragen over zakelijk betalen

Er zijn diverse betaalwijzes mogelijk. Als zakelijke klant kan je betalen via PIN, op rekening of via een automatische incasso.

PIN

De standaard betaalwijze is PIN. Je bestelt je producten, geeft aan dat je akkoord gaat met pinbetaling en bij levering betaal je bij onze bezorger via een mobiel pinapparaat. Ook bij deze betaalwijze ontvang je een een digitale factuur 1-2 dagen na levering kan je deze terugvinden in je profiel onder 'facturen'.


Op rekening

Ben je zakelijke klant en sta je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heb je tenminste al 5 bestelling per PIN betaald? Dan kan je betalen op rekening aanvragen. De factuur krijg je enkele dagen na de bezorging van je bestelling in een e-mail. Er geldt een betalingstermijn van 21 dagen.

Nadat je je vijfde bestelling hebt ontvangen en per PIN hebt betaald kan je hier het aanvraagformulier voor betalen op rekening invullen. Het duurt maximaal 5 werkdagen voor je aanvraag is verwerkt en je ontvangt altijd van ons een bericht zodra dat is gebeurd.


Doorlopende machtiging

Nadat je eerste vijf bestellingen per PIN zijn voldaan, kan je ook kiezen voor een automatische incasso. Wij schrijven dan enkele dagen na de bezorging het bedrag af van je rekening. Je geeft hiervoor een doorlopende machtiging af door het machtigingsformulier te downloaden.

Mail het ingevulde en ondertekende formulier samen met een kopie van je bankpas naar het emailadres dat op het formulier vermeld staat en we verwerken je aanvraag in 5 werkdagen.

Naar aanleiding van je aanvraag zal een kredietwaardigheidstoetsing uitgevoerd worden. Albert Heijn behoudt zich het recht voor om een aanvraag voor een doorlopende machtiging of betalen op rekening te weigeren. Zolang wij je aanvraag nog niet hebben verwerkt, kun je gewoon bestellen. Je betaalt dan per mobiele pin.

Je vindt je factuur van elke bestelling, hoe je ook betaalt, altijd terug onder je profiel.

Wil je toch weer per PIN betalen? Dat kan uiteraard, neem even contact met onze klantenservice op via een van de kanalen onderaan deze pagina, dan maken we het voor je in orde.

Ja, het intrekken van de automatische incasso kan via dit formulier.

Natuurlijk kan dat, sterker nog die heb je al! Je ziet al je facturen onder 'mijn facturen' op https://www.ah.nl/mijn/dashboard/facturen. Log wel eerst even in. Of ga naar 'Mijn profiel' en klik op de tegel 'facturen' Zodra we je boodschappen hebben bezorgd of jij ze hebt opgehaald zie je 1, max 2, dagen later je factuur online. Zo heb je altijd je facturen bij de hand en kan je ze zelf downloaden, mailen, opslaan of printen.

Je kan je facturen ook inzien via de Ah app. Als je naar 'mijn bestellingen' gaat, de gewenste bestelling kiest en vervolgens rechtsboven op 'Bekijk factuur'.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Nadat je eerste vijf bestellingen per PIN zijn voldaan, kan je ook kiezen voor een automatische incasso. Wij schrijven dan enkele dagen na de bezorging het bedrag af van je rekening. Je geeft hiervoor een doorlopende machtiging af door het machtigingsformulier te downloaden.

Betalen op factuur is zowel mogelijk bij online bestellen als het ophalen van boodschappen bij een Pick Up Point. Er zijn echter bepaalde Pick Up Points waar betalen op factuur niet mogelijk is.

Betalen op factuur is onmogelijk bij deze Pick Up Points:
Maasland, Nuland, Den Helder, Enter, Dalfsen, Limmen, Ouddorp, Klundert, Siddeburen, Rijnsburg, Zwolle Forelkolk, Damwoude, Wierden, Burgh-Haamstede, Bruinisse, Nieuw-Lekkerland, Zwanenburg, Tholen, Dokkum, Asten en Gorredijk.