Mineralen overzicht

Verschillende gezonde voedingsmiddelen, waaronder kipfilet, rode paprika, broccoli, noten, zalm, dorade, lever, erwten, champignons, bonen, havermout, knoflook en olijfolie, uitgestald op een grijze ondergrond

Veelgestelde vragen over mineralen

Hoe haal je vitamines en mineralen uit voeding?

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je alle vitamines, mineralen en voedingsstoffen binnen. Soms kan je wat extra’s gebruiken. Eerst even terug naar gezonde voeding, want wat is dat dan? Het belangrijkste is om vers, afwisselend en puur natuur te eten: groente, fruit, granen, noten, melk, eieren, vis en vlees. In al die plantaardige en dierlijke producten zitten steeds weer andere vitamines en mineralen. Ze zijn allemaal even belangrijk. Zorg er daarom voor dat je lekker veel verschillende dingen blijft eten.

Wat is de aanbevolen hoeveelheid? 

De RI of ADH is de hoeveelheid die gemiddeld op de dag wordt aangeraden. RI staat voor Referentie Inname en ADH voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Maar wat betekent dat cijfer nou voor jou? De RI of ADH geeft geen persoonlijk advies. Het is een gemiddelde. Hoeveel voor jou wordt geadviseerd, heeft te maken met of je een man of vrouw bent, je leeftijd, en bijvoorbeeld of je zwanger bent of borstvoeding geeft. Je huisarts of diëtist kan je een persoonlijk advies geven.

KOAG/KAG 3191-1125-5309