Pompoenstamppot met witlofsalade en tartaarballetjes

Leuk & snel

- 00:48 min.

Is 'wat eten we vandaag?' bij jou ook altijd de vraag? Met deze gezonde pompoenstamppot met witlofsalade en tartaarballetjes heb je meteen een kleurrijk bordje vol. Het frisse witlof gaat goed samen met de zoete druiven. En wat is stamppot zonder balletjes? Deze maken we van tartaar. Ook mooi: dit gerecht is glutenvrij. Laat het pompoenseizoen maar beginnen!

INGREDIËNTEN
2 sjalotten
1 bakje dille (15 g)
300 g rundertartaar (schaal, AH Biologisch)
3 el (olijf)olie
600 g stamppotaardappelen (zak, koelvers)
400 g pompoenstukjes (zak, koelvers)
4 stronken witlof
1 citroen (schoongeboend)
4 el Griekse stijl yoghurt 0% vet (beker 450 g, Almhof)
250 g rode pitloze druiven 

Keukenspullen
pureestamper

Tartaarballetjes maken
Snipper de sjalotten en snijd de dille fijn. Meng de sjalot en de helft van de dille, peper en eventueel zout door de tartaar. Vorm hier met vochtige handen 12 balletjes ter grootte van een walnoot van. Verhit  1 el olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 15 min. rondom goudbruin en gaar. Kook ondertussen de aardappelen in een ruime pan in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de pompoenstukjes toe.

Witlofslade maken
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en halveer ze in de lengte. Snijd in de lengte in dunne repen. Rasp de gele schil van de citroen. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 partjes. Meng het citroenrasp, een ½ el -sap en de rest van de olie door de yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing met de rest van de dille en druiven door het witlof.

Pompoenstamppot maken
Giet de aardappelen en pompoen af en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Serveer met de balletjes, witlof- salade en een citroenpartje.