Witlofsalade met geitenkaas, aardbeien en aardbeiendressing

Receptvideo

- 02:10 min.

Proef de lente met deze witlofsalade met geitenkaas en heerlijk zoete aardbeien. De combinatie van de romige geitenkaas met de zoete verse aardbeien én aardbeiendressing maken dit saladerecept een absolute voorjaarstopper. 

Ingrediënten
2 sneetjes Fries roggebrood
400 g aardbeien
2 el appelazijn
1 el honing (bijv. Honinghuis Lindehoning uit Holland)
5 el extra vierge olijfolie
2 sjalotten
4 stronken witlof
15 g bieslook
100 g geitenkaas oud 50+ stuk

staafmixer met bakje, bakpapier

Topping van roggebrood maken
Verwarm de oven voor op 190 °C. Maal het roggebrood fijn in het bakje van de staafmixer en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15 min. krokant in het midden van de oven. Schep halverwege om.  

Aardbeiendressing maken
Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd 1/3 grof en doe in een maatbeker. Voeg de appelazijn en honing toe en pureer met de staafmixer. Doe in een kom en roer de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.  

Witlofsalade maken
Snijd de sjalotten in flinterdunne halve ringen en meng met de aardbeiendressing. Snijd de onderkant van de stronken witlof en haal de blaadjes van de witlof los. Snijd de bieslook fijn. Snijd de rest van de aardbeien in kwarten. Schaaf de kaas met een dunschiller in dunne plakjes. Meng de helft van de dressing met de witlof en verdeel met de kaas en aardbeien over een schaal. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met het roggebroodkruim en de bieslook.