Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus (albondigas)

Receptvideo

- 03:39 min.

Op zoek naar een lekker recept voor een hapje? Wat denk je van Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus? Een heerlijke tapas!

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas) maken:
Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

Snijd de korstjes van 2 sneetjes witbrood, leg het brood op een bord en besprenkel met 5 eetlepels droge witte wijn. Snipper 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd 2 eetlepels platte peterselie fijn. Meng 250 gram half-om-halfgehakt met het brood, 1 ei, de rode peper, sjalot, knoflook, 1 mespunt nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Pruttelen
Vorm met vochtige handen 16 balletjes van het gehakt. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin. Schenk 250 gram gezeefde tomaten bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm afgedekt 15 minuten op laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Serveer met een eetlepel peterselie. Zo maak je Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas).