Lin­zen­sa­la­de met broc­co­li en ei

Receptvideo - 03:15 min.

Ben je op zoek naar een een typisch powerfood recept? Ga dan aan de slag met deze heerlijke linzensalade met broccoli en ei.

Linzensalade met broccoli en ei maken:
Halveer 2 tenen knoflook. Snijd 500 gram broccoli in roosjes en 1 rode ui in dunne ringen. Breng 275 gram blonde linzen in ruim water met de knoflook aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en kook de linzen in 20 minuten beetgaar.

Eieren koken
Kook ondertussen 4 eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar en giet af. Klop een dressing van 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel rodewijnazijn en 2 theelepels mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de linzen af, verwijder de knoflook en schenk de dressing over de warme linzen. Voeg de broccoli en ui toe en schep om. Verdeel de partjes ei over de salade. Zo maak je ’n linzensalade met broccoli en ei.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.