Linzensalade met gegrilde groenten

Receptvideo

- 03:04 min.

Spannend vegetarisch. Rijk aan veel verschillende groenten met een chic accent van kaas en kruiden. Een winterse maaltijdsalade met linzen.

Linzensalade met gegrilde groenten maken:
Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg 2 rode paprika's in de ovenschaal en rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven. Keer ze halverwege. Doe de paprika's 10 minuten in een pan met de deksel erop of in een afgesloten plastic zak. Verwijder het vel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Doe ze in een schaal.

Snijd 1 aubergine en 1 courgette in plakken van een halve centimeter. Verhit de grillpan en gril de plakken in porties in 3 minuten tot er mooie grilstrepen op staan. Keer ze halverwege en leg ze bij de paprika in de schaal. Maak 150 gram haricots verts schoon en kook ze 3 min. Voeg ze toe aan de groenten in de schaal. Besprenkel de groenten met 5 eetlepels walnotenolie en 5 eetlepels balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout. Schep alles om.

Snijd de blaadjes van 15 gram munt en 20 gram peterselie grof. Doe 2 el munt, 100 gram witte kaas en 100 gram ricotta samen met 2 eetlepels water in de keukenmachine. Pureer het tot een glad mengsel.

Laat 800 gram linzen uitlekken in een vergiet, spoel ze af en doe ze bij de groenten. Doe de rest van de munt en peterselie erbij en schep voorzichtig om. Schep een paar hoopjes van het kaasmengsel op de salade en serveer de rest er apart bij.

Zo maak je linzensalade met gegrilde groenten.