bewaar
Linzensalade met gegrilde citroenkip
Linzensalade met gegrilde citroenkip
bewaar

Linzensalade met gegrilde citroenkip

25 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

200 g

kipfilet

1

rode paprika

1 takje

trostomaten

2 eetlepels

citroensap

1 blik

gekookte linzen

1 zakje

rucola

2 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Bestrijk de kipfilet, de paprika en de tomaatjes heel dun met olie. Gril de hele kipfilet en de paprika in zijn geheel rondom op de grillpan in 15-18 minuten gaar en gril de laatste 5 minuten de tomaatjes (incl. takjes) mee. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de kipfilet in schuine plakken, bestrooi ze met zout en peper naar smaak en besprenkel met citroensap. Schep de linzen en de rucola om met de rest van de olie en breng eventueel pittig op smaak met peper. Verdeel de salade over twee borden en beleg hem met de plakken kip, de paprika en de tomaatjes.