bewaar
Grillkarbonade met linzensalade
Grillkarbonade met linzensalade
bewaar

Grillkarbonade met linzensalade

30 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappelen

3 el

olijfolie

2 el

azijn

2 x 300 g

sperziebonen

1 blik

linzen

1 zak

rucola

2 x 2

ribkarbonades

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Kook de ongeschilde krieltjes in water met zout in ca. 12 min. gaar. Giet af en laat in een wijde schaal iets afkoelen. Halveer de grote krieltjes. Meng 2 el olie en 1 el azijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer ze en kook ze in water met zout in ca. 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en meng met de linzen en de helft van de rucola. Breng op smaak met 1 el azijn en peper en zout.

3

Verhit de grillpan. Bestrijk de karbonades met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en zout. Gril in ca. 6 min. gaar. Keer halverwege.

4

Leg de karbonades op 4 borden en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer met de krieltjes en de linzensalade.

algemeenGebruik voor een Italiaans accent balsamico­azijn in plaats van gewone azijn.

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.