Slowcooker recepten kip

Slowcooker recepten kip

Kip koken met een slowcooker is hartstikke makkelijk: je voegt (in de meeste gevallen) alle ingrediënten bij elkaar en zet het apparaat aan. In de tussentijd doen zowel jij als de slowcooker je ding en zet je na een tijdje een lekker kippetje op tafel.

Kip cashew uit de slowcooker

Kip cashew uit de slowcooker

  1. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in stukken van 1 cm. Snijd ⅔ van de bosui in stukken van 3 cm.
  2. Snijd de kip in stukken van 3 cm en schep om met de maizena. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 3 min. rondom bruin.
  3. Meng ondertussen de sojasaus met de oestersaus, rijstazijn, honing, knoflook, gemalen gember en chilivlokken tot een dressing.
  4. Verdeel de kip en paprika over de bodem van de slowcooker en schenk de dressing erover. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de lage stand in 3 uur gaar worden. Voeg de laatste 30 min. de cashewnoten toe.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snijd de rest van de bosui in ringetjes en bestrooi over de kip cashew. Serveer met de rijst.