Quiche met kip
Kip, het meest veelzijdige stukje in de quiche, KIP (zingen mag!). Net zo veelzijdig is het aantal van quiches dat je met kip kunt maken. Probeer ‘s met paprika, of verpak ‘m in deeg met citroen en ui. K(l)ip en klaar, in de oven maar.

Preiquiche met kip en brie & een salade van snoeptomaatjes
Ingrediënten
4 personen
350 g
vers super croissantdeeg in blik
2 el
milde olijfolie
400 g
gesneden prei
200 g
gerookte kipreepjes
15 g
verse bieslook
4
middelgrote eieren
50 ml
halfvolle melk
165 g
roombrie
500 g
snoepgroente tomaat
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ingevette quichevorm met het croissantdeeg en druk de naden dicht. Maak eventueel van het deeg dat je over hebt figuurtjes om de quiche later mee te versieren.
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Meng de kip erdoor en verdeel over het croissantdeeg. Snijd de bieslook fijn. Klop de eieren los met de melk, de helft van de bieslook en peper. Schenk dit mengsel over de prei en kip in de quichevorm. Snijd de brie in reepjes van 1 x 5 cm en verdeel over de quiche. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
- Halveer ondertussen de snoeptomaten. Meng de rest van de olie en de rest van de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de quiche met de salade van snoeptomaatjes.