Boerenkoolstamppot uit de slowcooker
Boerenkoolstamppot uit de slowcooker
bewaar
bewaar

Boerenkoolstamppot uit de slowcooker

Drie keer raak: stamppot, gezond en slowcooker! Deze boerenkoolstamppot is zachter en milder dan wanneer je 'm in een pan maakt. Lekker met pulled chicken, die je voor het gemak met de stamppot meegaart.

20 min. bereiden
3 uur wachten
10waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Bestrooi de kipdijfilet met peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kipdijfilet en knoflook toe en bak in 3 min. rondom aan.

2

Verdeel de aardappelen over de slowcooker. Verdeel de kip met de ui erover en schenk het water erbij. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de hoge stand in 3 uur gaar worden.

3

Haal de kip na 2 uur uit de slowcooker. Verdeel de boerenkool over de aardappel, druk aan en verdeel de kip erover. Gaar nog 1 uur op de hoge stand.

4

Haal de kip uit de slowcooker. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met een pureestamper tot een stamppot. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

5

Trek de gare kip met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en verdeel over de stamppot. Serveer met de appelmoes.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolstamppot uit de slowcooker

Drie keer raak: stamppot, gezond en slowcooker! Deze boerenkoolstamppot is zachter en milder dan wanneer je 'm in een pan maakt. Lekker met pulled chicken, die je voor het gemak met de stamppot meegaart.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig