Pruimentaart

Zijn de pruimen in het seizoen? Houd je bakgerei dan in de aanslag, want er gaat weinig boven een zelfgebakken pruimentaart. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten

Bereiding

Pruimentaart: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Pruimentaart: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Je kunt pruimentaart goed afgedekt of in een luchtdichte bak 3 dagen in de koelkast bewaren. De taart is dan niet meer zo knapperig als toen-ie net uit de oven kwam, maar nog steeds goed. Hij wordt iets ‘zompiger’, wat in het geval van pruimentaart vaak juist wel lekker is. Haal hem een halfuur voordat je de taart wilt eten uit de koelkast, dan komt de smaak beter tot z’n recht. Je kunt pruimentaart ook invriezen, in een luchtdichte bak of zak. In de vriezer is de taart 3 maanden houdbaar. Haal ’m de avond voor gebruik uit de vriezer om te laten ontdooien. Eventueel kun je de pruimentaart dan nog een minuut of 10 opwarmen in een voorverwarmde oven op 180 °C .

Makkelijke pruimentaart

Heb jij zin om een bak recept te maken, maar niet om uren in de keuken te staan? Ga op zoek naar verse pruimen en maak deze makkelijke pruimentaart met mascarpone! Een taart bakken wordt zo een eitje. Volg de stappen van deze receptvideo en je hebt in no time een pruimentaart die de show steelt tijdens jouw zomerse diner. Bakken maar!

INGREDIËNTEN
250 g tarwebloem
75 g rietsuiker
½ tl zout

00:53

Direct aan de slag