Koolhydraatarme soepen

Koolhydraatarme soepen

Minder koolhydraten eten terwijl je opwarmt met een kop soep? Met deze tips en suggesties eet jij met gemak een heerlijke koolhydraatarme soep*.

*De criteria voor Allerhande-recepten zijn gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Koolhydraatarme soep met broccoli en witte bonen maken: zo doe je dat

Koolhydraatarme soep met broccoli en witte bonen maken: zo doe je dat

  1. Snipper de uien en snijd ⅔ van de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, ⅔ van de za’atar, het kokende water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  2. Rasp de rest van de knoflook fijn en pers de citroen uit. Meng 2 el citroensap (per 4 personen) met de helft van de tahin, knoflook, de rest van de olie en het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Spoel de cannelinibonen af en laat uitlekken in een vergiet. Neem de soep van het vuur en voeg ⅔ van de bonen en de rest van de tahin toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Besprenkel met de citroentahin en verdeel de rest van de bonen erover. Bestrooi met de amandelen en de rest van de za’atar.