bewaar
Herfstminestrone met cannellinibonen, pastinaak & malse kip
Herfstminestrone met cannellinibonen, pastinaak & malse kip
bewaar

Herfstminestrone met cannellinibonen, pastinaak & malse kip

Deze herfstsoep is door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif maar aan!

30 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

400 g

pastinaak

600 g

geschilde bospeen

2 el

milde olijfolie

1 g

gedroogde tijm

1 liter

kokend water

½

kippenbouillontablet

345 g

biologische kipdijfilet

1

biologische citroen

400 g

cannellinibonen in blik

200 g

verse spinazie

40 g

AH Biologisch Parmigiano Reggiano

Deze herfstsoep is door alle ingrediënten rijkgevuld op z’n Italiaans. Schuif maar aan!

Aan de slag

1

Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd met de bospeen in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een soeppan en bak de pastinaak, bospeen, knoflook en tijm 5 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg het water en de halve bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken

3

Snijd ondertussen de kip in dunne reepjes en voeg de laatste 10 min. toe aan de soep.

4

Pers ondertussen de citroen uit. Laat de bonen uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de soep.

5

Neem de soep van het vuur. Roer de spinazie en 1 el citroensap erdoor (per 4 personen). Breng op smaak met peper. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

tip

dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.