bewaar
Gestoofde sukadelapjes met paprika, pastinaak en witte bonen
Gestoofde sukadelapjes met paprika, pastinaak en witte bonen
bewaar

Gestoofde sukadelapjes met paprika, pastinaak en witte bonen

Zin in een winterse klassieker? Tover vanavond gestoofde sukadelapjes met paprika, pastinaak en witte bonen op tafel.

40 min. bereiden
3 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

sukadelapjes

2 el

milde olijfolie

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

7½ g

verse tijm

3 el

paprika Edelsuss

1 tl

karwijzaad

800 g

gepelde tomaten in blik

400 ml

kokend water

1

groene paprika

400 g

pastinaak

800 g

witte bonen in blik

Zin in een winterse klassieker? Tover vanavond gestoofde sukadelapjes met paprika, pastinaak en witte bonen op tafel.

Aan de slag

1

Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een grote braadpan en bak het vlees in 8 min. rondom bruin.

2

Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Neem het vlees uit de pan en fruit de ui, knoflook, tijm, paprika edelsüss en het karwijzaad 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig.

3

Voeg de tomaten en het water toe. Druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Leg het vlees terug in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2½ uur stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe en keer het vlees.

4

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Schil de pastinaak en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Voeg de paprika en pastinaak toe, roer voorzichtig door en laat nog 30 min. stoven met de deksel schuin op de pan.

5

Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Neem het vlees voorzichtig uit de pan en houd afgedekt warm. Meng de bonen door de saus en verwarm 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verdeel de stoof en het vlees over diepe borden.

tip

bewaartipJe kunt de stoof 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur

serveertipLekker met peterselie.