Mal­se kip met bloem­kool­rijst, lin­zen & Par­me­zaan­se kaas

Bij de frisse bloemkoolrijst serveer je een malse kip met een krokant korstje van Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.

(4) waardeer
hoofdgerecht Bij de frisse bloemkoolrijst serveer je een malse kip met een krokant korstje van Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • koekenpan
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tenen knoflook fijn. Meng de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en knoflook door elkaar. Halveer de kipdijfilets en leg de stukken tussen vershoudfolie. Sla de filets plat met de achterkant van een koekenpan tot een dikte van 1 cm. Bestrijk de kip met een ½ el olie (per 4 personen). Verdeel de helft van het kaasmengsel over de bovenkant van de stukken kip en druk goed aan. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en leg de kip met de kaas naar beneden voorzichtig in de pan. Verdeel de rest van de kaas over de kip en druk goed aan. Bak de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Breng ondertussen het water aan de kook en verkruimel de bouillontablet erboven. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Verhit de hapjespan zonder olie of boter. Voeg de bloemkoolrijst, linzen en een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Schep de helft van de peterselie door de bloemkoolrijst en breng op smaak met 1 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen). Verdeel de rijst over de borden en leg de kip erop. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 38 2019 , Allerhande Box Week 23 2019

Malse kip met bloemkoolrijst, linzen & Parmezaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mal­se kip met bloem­kool­rijst, lin­zen & Par­me­zaan­se kaas

1
1
  • 2 tenen knoflook

Snijd de tenen knoflook fijn.

2
2
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 3 g gedroogde Italiaanse kruiden

Meng de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en knoflook door elkaar.

3
3
  • 345 g AH Biologisch kipdijfilets

Halveer de kipdijfilets en leg de stukken tussen vershoudfolie. Sla de filets plat met de achterkant van een koekenpan tot een dikte van 1 cm.

4
4
  • ½ el milde olijfolie

Bestrijk de kip met de olie. Verdeel de helft van het kaasmengsel over de bovenkant van de stukken kip en druk goed aan.

5
5
  • 2½ el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en leg de kip met de kaas naar beneden voorzichtig in de pan.

6
6

Verdeel de rest van de kaas over de kip en druk goed aan. Bak de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 500 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Breng ondertussen het water aan de kook en verkruimel de bouillontablet erboven.

8
8
  • 800 g linzen in blik

Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water.

9
9
  • 800 g bloemkoolrijst

Verhit de hapjespan zonder olie of boter. Voeg de bloemkoolrijst, linzen en een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

10
10

Herhaal dit tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper.

11
11
  • 1 biologische citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

12
12
  • 15 g verse krulpeterselie

Snijd de peterselie fijn. Schep de helft van de peterselie door de bloemkoolrijst en breng op smaak met 1 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen).

13
13

Verdeel de rijst over de borden en leg de kip erop. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.